1/11/13

Premier League Value Report 03.11.13 West Brom - Crystal Palace 17:00




Το παιχνίδι ανήκει στην κλάση 0,27. Η κλάση είναι το πηλίκο της διαίρεσης απόδοση γηπεδούχου προς απόδοση φιλοξενούμενου σε αποδόσεις Ο.Π.Α.Π

Η κλάση αυτή φανερώνει τάση 1Χ ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Στα τελευταία 8 παιχνίδια είχαμε 6 νίκες γηπεδούχου και 2 ισοπαλίες. Σαν ποσοστά % έχουμε 75% στον άσσο και 25% στην ισοπαλία. Συνεπώς για το σημείο του άσσου δίκαιη απόδοση είναι το 1,33.
Οπότε το 1,45 του Ο.Π.Α.Π και το 1,54 σε μέσο όρο στο διαδίκτυο προσφέρουν καλή αξία αφού 0,75*1,45=1,0875>1

Το παραπάνω γινόμενο δεν είναι τόσο προκλητικό και λογικά μια ζήτηση προς το σημείο του άσσου θα πρέπει να ακολουθήσει, γεγονός που θα ενισχύσει την πεποίθηση ότι το σημείο εν τέλει θα επαληθευτεί.

Ας δούμε όμως και το σημείο της ισοπαλίας. Με 25% επαλήθευση στα περασμένα παιχνίδια οι παίχτες θα πρέπει να ζητήσουν απόδοση τουλάχιστον 4,00.
Παρατηρούμε ότι η απόδοση 3,90 στον Ο.Π.Α.Π είναι ελαφρώς μικρότερη ενώ στο διαδίκτυο την ώρα που γράφω ο μ.ο της απόδοσης για την ισοπαλία είναι στο 4,07 οριακά δηλαδή υψηλότερα από τη δίκαιη απόδοση.

Μέχρι τώρα μπορούμε να πούμε ότι η τιμολόγηση των σημείων του άσσου και του διπλού ταυτίζεται με τη στατιστική της κλάσης.

Ένα πολύ δυνατό στοιχείο της κλάσης είναι ότι στα 8 αυτά παιχνίδια έχει σημειωθεί μόλις 1 τέρμα από την πλευρά των φιλοξενούμενων. Δηλαδή μόλις σε 1 στα 8 έχουν σκοράρει και οι 2 ομάδες. Το θέμα είναι ότι στην αγορά αυτή οι αποδόσεις στο διαδίκτυο είναι μοιρασμένες στο 1,80 για να σκοράρουν και οι 2 και στο 1,90 να μην σκοράρουν. Αν βασιστούμε στην στατιστική, το να μην σκοράρουν και οι 2 ομάδες έχει ποσοστό 87,5% και το γινόμενο επί της απόδοσης είναι 0,875*1,90=1,6625 το οποίο είναι τεράστια αξία. Το θέμα είναι πώς να ερμηνεύσουμε ότι οι αποδόσεις για την αγορά αυτή είναι αυτές που αναφέραμε παραπάνω.

Προχωρώντας στα συνολικά τέρματα η κλάση (εξαιτίας του 1 μόνο γκολ από πλευράς φιλοξενούμενων) είναι κλάση του under 2,5 τέρματα αφού 1/8 μόλις έχει σπάσει το όριο αυτό. Συνεπώς και εδώ βάσει στατιστικής το under 2,5 είναι το μεγάλο φαβορί. Παρόλα αυτά οι αποδόσεις άνοιξαν με φαβορί το σημείο του over 2,5 και στο οποίο μάλιστα παρατηρείται ζήτηση. Προσωπικά δεν έχω βρει (και δεν ξέρω αν ποτέ βρω) κάτι που να δικαιολογεί τις αποδόσεις αυτές στο όριο των 2,5 τερμάτων. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι ίσως επικρατεί η άποψη ότι η Crystal Palace θα πρέπει να πιέσει για τέρμα διότι βαθμολογικά έχει πρόβλημα και άρα μιλάμε για ένα παιχνίδι όπου υπάρχει έντονο το κίνητρο του γκολ δηλαδή θα γίνει ανοιχτό επιθετικό ματς(;)

Επίσης παρατηρώ μια ζήτηση στο Asian handicap West Brom -2 όπου σε γνωστή εταιρεία η απόδοση από το 4,65 στο άνοιγμα της βρίσκεται στο 3,70 την ώρα που γράφω. Και εδώ λοιπόν «ανάποδη» ζήτηση σε σχέση με την στατιστική αφού στην κλάση 0,27 οι γηπεδούχοι έχουν σπάσει το όριο των -2 τερμάτων 1 στις 8 και το έχουν πατσίσει 2 στις 8.

Προσωπικά για την αναμέτρηση αυτή κρατάω το σημείο του άσσου κυρίως και κατ’ επέκταση το ασιατικό West Brom -0,75 στα οποία η τιμολόγηση είναι συμβατή με την στατιστική της κλάσης και με πολύ ενδιαφέρον περιμένω να δω το τι θα γίνει στις υπόλοιπες αγορές στις οποίες όπως αναφέραμε παρατηρείται ένα είδος ασυμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: