10/8/14

ΚΑΛΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ


Μια εβδομάδα πριν την πρώτη αγωνιστική για την Premier League και σκέφτηκα να ξαναπιάσω την ηλεκτρονική πένα. Να αρχίσουμε να ξεσκουριάζουμε κάπως. Να κάνουμε και εμείς την προετοιμασία μας.

Βέβαια το ερώτημα ήταν να βρω θέμα για να γράψω. Και τελικά κατέληξα; Ποιο είναι αυτό;

Συνεχίστε την ανάγνωση και θα δούμε.
Το πρώτο πράγμα το οποίο πέρασε από το μυαλό μου, ήταν να ρίξω μια ματιά στις αποδόσεις των αναμετρήσεων της πρεμιέρας. Έτσι παρατηρώ την ύπαρξη 4 μεγάλων φαβορί βάσει πάντα των αποδόσεων.

 

Στην εικόνα επάνω βλέπουμε τα 4 φαβορί σημεία της πρεμιέρας. Στις εν λόγω αποδόσεις αν θα ποντάρω τα λεφτά μου σε κάποιο από τα σημεία αυτά, από ποδοσφαιρικής άποψης θα ήθελα να δω μία επικράτηση τουλάχιστον με 2 τέρματα διαφορά από την πλευρά του φαβορί. Δεν θα ήθελα να καρδιοχτυπώ για τόσο χαμηλές αποδόσεις.

 

Σκεπτόμενος τα παραπάνω η επόμενη κίνηση μου ήταν να ρίξω μια ματιά και στα Asian Handicaps.
Παρατηρούμε ότι οι αποδόσεις για την αναμέτρηση Manchester United – Swansea «ισορροπούν» στο όριο 1,5 τέρματα. Μάλιστα στον εν λόγω όριο φαβορί έστω οριακά θεωρείται το σημείο της Swansea. Τότε σκέφτομαι και το εξής: Αν δηλαδή (πάντα βάσει αποδόσεων) δεν είναι τόσο ξεκάθαρο  το να καθαρίσει η Manchester United την αναμέτρηση με ένα καθαρό σκορ και διαφορά 2 τερμάτων τι είναι προτιμότερο; Ο άσσος του 1,33 ή το Swansea +2,5 στο 1.32;

 

Στο ίδιο όριο των 1,5 τερμάτων μοιράζονται οι αποδόσεις και στην αναμέτρηση Arsenal - Crystal Palace.
Ξανατονίζω ότι για μένα προσωπικά ένα σημείο σε απόδοση 1,30 πρέπει να επαληθευτεί με καθαρό σκορ. Όμως και σε αυτή την αναμέτρηση παρατηρούμε ότι το 1,29-1,30 του άσσου εξισώνεται με το 1,30 του Arsenal -0,5 handicap! Αν θα έλεγα ότι βλέπω άσσο της Arsenal αυτός θα έπρεπε να ήταν καθαρός άσσος και προσωπικά θα έπρεπε να τολμούσα το Arsenal -1.75 τέρματα. Το ίδιο ερώτημα και εδώ. Τι αξίζει καλύτερα το Arsenal στο 1,30 ή το Crystal Palace +2,5 τέρματα( του γνωστού σφικτοκ@λη Pulis).

 

Τα ίδια και για το Liverpool – Southampton και για Newcastle Utd - Manchester City
Το ερώτημα τελικά είναι κατά πόσο τα ασιατικά όρια μας δείχνουν την πραγματική εικόνα των πραγμάτων ή όχι. Αν πραγματικά πιστεύει κανείς στα σημεία αυτά τότε έχει το θάρρος να ποντάρει στο παρακάτω παρολί.

 
Αν λοιπόν κάποιος ποντάρει 1 μονάδα στο παρολί των φαβορί θα είχε επιστροφή περίπου 4 φορές τα χρήματα του. Το ίδιο μπορεί να επιτύχει αν ρισκάρει το 1/5 της μονάδας στο παραπάνω παρολί των ασιατικών.

Λογική επιλογή φαίνεται θεωρητικά και το σπάσιμο του πονταρίσματος σε 4 ίσα μέρη (0,25 μονάδες). Με άλλα λόγια το να ποντάρει κανείς στα παραπάνω ασιατικά σε μονά αποδεκτά.
Αν έρθει 1 από αυτά σε απόδοση 2,00 (αν και την ώρα που γράφω ο μέσος όρος στο σημείο της Arsenal είναι μόλις 1,92) τότε χάνουμε 0,5 μονάδες σε σχέση αν είχαμε ρίξει παρολί (αφού θα χάναμε ολόκληρη τη μονάδα μας). Αν πιάσουμε 2 σημεία είμαστε στα λεφτά μας, αν πιάσουμε 3 έχουμε επιστροφή 1,5 μονάδα ενώ αν έρθουν και τα 4 έχουμε διπλασιασμό του κεφαλαίου μας.

Είναι κατανοητό ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ποντάρισμα μας καλύτερο είναι το ποντάρισμα στα μονά, ενώ αν μιλάμε για μικρά πονταρίσματα για την αρπαχτή η απόδοση 20,00 του παρολί είναι μια ζαριά.

Για ένα ενδιάμεσο ρίσκο το να κάνουμε τα 4 σημεία 6 δυάδες αξίζει επίσης
Α,β,γ,δ οι αναμετρήσεις οι οποίες δίνουν τις παρακάτω 2άδες:
Αβ, αγ, αδ, βγ, βδ, γδ. Αν έρθουν όλα τα σημεία έχουμε 6 δυάδες με απόδοση γύρω στο 4 μέσο όρο και συνολική επιστροφή 6Χ4Χ1/6=4μονάδες.
Αν χάσουμε 1 σημείο πχ το α τότε έχουμε επιστροφή 3Χ4Χ1/6=2 μονάδες
Αν χάσουμε 2 σημεία πχ τα α και β τότε έχουμε 1 μόλις 2άδα με επιστροφή 0,67 μονάδες που ισούται με 0,33 μονάδες ζημιά.

Όλα τα παραπάνω σκοπεύουν στο να σας οδηγήσουν σε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης τον οποίο να εφαρμόσετε γενικά στο παιχνίδι σας. Οι 4 αναμετρήσεις χρησιμοποιήθηκαν κυρίως σαν παράδειγμα και όχι σαν πρόταση επίσημη από πλευράς μου.

Όμως για τις εν λόγω αναμετρήσεις θα μπορώ να μιλήσω από την πλευρά της στατιστικής των κλάσεων των αποδόσεων μόλις γίνουν διαθέσιμες οι αποδόσεις από τον Ο.Π.Α.Π

Μέχρι τότε εύχομαι καλή στοιχηματική σεζόν σε όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: